Actorul de film

Lecția de cinema despre "Actorul de film" conține informații și exerciții aplicate despre meseria de actor, alegerea actorilor, relația regizor-actor și modul în care regizorii dirijează actorii, tehnici de actorie, despre "star-system" , copii actori și despre interpretul lui Maxime din Keeper, Kacey Mottet Klein, și formarea lui ca actor încă de la o vârstă fragedă.

Obiectivul lecției este ca elevii să descopere că un film nu se rezumă doar la actorii care joacă în el și că activitatea unui actor se poate schimba, nu numai în funcție de cerințele regizorului cu care lucrează sau de genul filmului în care joacă, ci și în funcție de perioada în care joacă. De asemenea, lecția dorește și să dezvăluie lumea din spatele scenei, arătându-le elevilor că celebritatea poate avea și aspecte negative.

Lista cu extrase, complementară acestei lecții, cuprinde fragmente din filme care arată diversitatea interpretărilor actoricești de-a lungul timpului, de la felul diferit în care joacă Ingrid Bergman în Casablanca față de  Stromboli regizat de Robert Rossellini, la utilizarea actorilor fetiș sau filmele lui François Truffaut, în care Jean-Pierre Léaud joacă rolul lui Antoine Doinel.

Materialul ajutător definește concepte esențiale: pelicula, sunetul, dialogul, cadrul, punerea în scenă, Actors Studio și sistemul de creare a vedetelor ("star system").

Descarca video

Toate campurile sunt obligatorii