Genurile Cinematografice

Cea de-a doua lecție reprezintă o scurtă călătorie printre genurile de film care au apărut de-a lungul timpului în cinematografia mondială. O incursiune în varietatea genurilor cinematografice, de la filmul noir la filmul musical, de la filmul cu gangsteri la filmul de război, de la filmul western la filmul science-fiction.

Veți afla mai multe despre începutul Hollywoodului și despre modalitățile de clasificare a filmelor în funcție de diferențele și asemănările dintre ele.

Simplu structurată, lecția își propune să definească genul de film și prezintă atât motivele pentru care un film se subordonează unui anumit gen, cât și un scurt istoric al câtorva dintre cele mai influente genuri cinematografice. De asemenea, sunt incluse și exerciții interactive ce implică încadrarea unor filme în genul apartenent,  dezbateri și întrebări alese astfel încât să stârnească curiozitatea liceenilor și să-i motiveze să se documenteze mai departe și individual.

Lista cu extrase, complementară acestei lecții, cuprinde fragmente din filme de la începutul cinematografului și din capodopere precum: „Voiajul în lună” (Georges Méliès, 1903), „Nosferatu” (Friedrich Wilhelm Murnau, 1922), „Ben-Hur” (William Wyler, 1959) sau „Unora le place jazz-ul” (Billy Wilder, 1959). Lista cu extrase din filme poate fi descărcată de profesorii înscriși în program doar pe baza parolei.

Descarca video

Toate campurile sunt obligatorii