Ghid educativ

Ghidul Educativ este un instrument creat pentru profesori, ce conține  planuri de lecție cu metode de predare prin film. 

Ce poate conține un astfel de ghid? Proiectul « Filme pentru liceeni » beneficiază în primul rând de experiența elvețiană de peste 20 de ani în educația cinematografică pentru tineri. Astfel, Lanterna Magică a dezvoltat 8 lecții teoretice de cinema despre filmele selectate si proiectate in cadrul proiectului. Fiecare lecție este însoțită de extrase video din filme bine-cunoscute, care exemplifică noțiuni punctuale, precum tehnica de așezare în scenă, jocul actoricesc, sau importanța muzicii în scenele de film.

Asociația Culturală Macondo complementează lecțiile teoretice de cinematografie cu noțiuni de educație socială pentru cele 6 filme. De la egalitatea de gen, la tinerii cu diazabilități sau planificarea familială, ghidul oferă oportunități de aprofundare a problemelor abordate de filmele vizionate.

Toate aceste planuri de lecții și metodele propuse în abordarea lor sunt însoțite de 3 mici lecții de cinema – o serie de scurt-metraje realizate de Lanterna Magică și aduse în premieră prin acest proiect în România. Acestea pot fi vizionate de liceeni și de profesori pe site-ul proiectului, pentru a înțelege mai bine ce se ascunde în spatele camerei de filmat.

Lecțiile și materialele ce alcătuiesc ghidul educativ sunt disponibile pe site-ul nostru, gratuit în România. CLIK pentru consultarea Ghidului Educativ.