Planeta cinema

 

Lecția își propune să le amintească elevilor modul în care cinematograful s-a răspândit în lumea întreagă, să stabilească împreună cu aceștia dacă filmele reflectă realitățile specifice țărilor din care provin și să exploreze universul cinematografic într-o manieră ludică. De asemenea, profesorul și elevii săi vor încerca să descopere împreună ce fel de filme sunt difuzate în România și se vor concentra asupra unui anumit segment din cinematograful românesc postrevoluționar.

Principalul obiectiv este sensibilizarea elevilor cu privire la diversitatea culturală a cinematografiei și dezvoltarea interesului acestora pentru noi experiențe cinematice. Profesorul le va arăta că, în afară de filmele hollywoodiene prezente în proporție covârșitoare în sălile de cinema, există în fiecare țară o filmografie reprezentativă pentru cultura și istoria acelei țări.

Lecția înglobează și o serie de extrase menite să ilustreze diversitatea cinematografică a producțiilor de pe mapamond. Printre filmele folosite pentru exemplificare se numără: Lawrence al Arabiei”, „Deturnarea”, „A fost sau n-a fost” sau „Amintiri din Epoca de Aur”.

În materialul ajutator sunt explicate pe larg concepte precum: industria cinematografică, filmografie, producție de film sau propagandă prin film 

Descarca video

Toate campurile sunt obligatorii